Çift Terapisine Girmeden Önce Bilmeniz Gerekenler



Çift terapisi bireysel terapiden biraz farklıdır. Bireysel terapi genellikle yalnızca size, ihtiyaçlarınıza ve nasıl geliştirebileceğinize odaklanırken, çift terapisi siz ve eşinizle ilgilidir. Bu zihinsel sağlık tedavisi şekli, sizin ve eşinizin kendiniz, birbiriniz ve ilişkinizi nasıl güçlendirebileceğiniz hakkında bilgi edinmenize yardımcı olur. En iyi çiftler bile çift terapisinden yararlanabilir; bu terapi şekli sadece krizde olan çiftler için geçerli değildir.

Sadece birlikte bir danışman seçmek bile biraz ekip çalışması gerektirir. İşte size çift terapisine girme yolunda yardımcı olacak bazı ipuçları.

Çift Terapisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ne zaman yeni bir şeye girseniz, mümkün olduğunca farkında olmak her zaman önemlidir. Gerçekler ve bilgiler bir fark yaratır ve aşırı endişeli, gergin veya başka türlü belirsiz hissetmekten kaçınmanıza yardımcı olur. Bu, hangi tür terapiyi seçerseniz seçin doğrudur. Bu nedenle, aşağıdaki tavsiyeyi akılda tutmak, evliliğinizi onarmak veya iyileştirmek için en iyi şansınız olan çift terapisine girmenize yardımcı olacaktır.

Evliliğinizi Kurtarmak Danışmana Düşmez

Evliliğinizi düzeltmek için bir evlilik danışmanı tutmazsınız. Bu tam olarak onların işi değil. Onların işi, evliliğinizi düzeltmeniz için size rehberlik etmektir. Bu nedenle, onların önerilerini takip etmek ve evliliğinizi geliştirmek için çaba göstermelisiniz.

Elbette, "Eşim ne olacak? Onların da çaba göstermesi gerekmez mi?" diye soracaksınız. Tabii ki, yapmalılar. Ancak eşinizin ne yaptığı üzerinde kontrolünüz yok. Eylemlerini kontrol edebileceğiniz tek kişi kendinizdir. Ve birilerinin ilk adımları atması gerekiyor.

Ne yazık ki, danışmanın evliliği kurtarmaktan sorumlu olduğuna inanmak, çift terapisine katılanlar arasında yaygın bir yanılgıdır. Daha önce de belirtildiği gibi, danışmanınızın görevi rehberlik etmektir. Bu, durumunuzu gözlemleyebilecekleri, geri bildirim sağlayabilecekleri, öneriler ve olası çözümler sunabilecekleri anlamına gelir. Ancak günün sonunda, siz ve eşiniz evliliğinizi düzeltmeye istekli olmalı ve geri bildirimlere açık kalmalısınız. Bunu söylemek genellikle yapmaktan daha kolaydır. Bazen çift terapisinde, katılımcılardan biri veya her ikisi de hoşlanmadıkları veya katılmadıkları geri bildirimleri alabilirler. Bu, danışmanı dinlemek ve sıkıntı ya da kızgınlık duygularını yutmak gibi zamanlar.

Çalışmaların Çoğu Seans Dışında Yapılıyor

İlişkinizin mucizevi bir şekilde düzeldiğini hissederek birkaç terapi seansından ayrılmayı beklemeyin. Evlilik danışmanlığı size rehberlik sağlar. Daha sonra seanstan ayrılmanız ve bu rehberliği uygulamaya koymanız gerekir. Evliliğinizin gelecekte ne kadar iyi olacağını belirleyen, seanslar dışında sizin ve partnerinizin yaptığı tüm işlerdir.

Siz ve eşiniz odada terapistinizle birlikte oturduğunuzda işi yapmak kolaydır. Evdeyken işi yapmak, birbirinize sinirlenmek ve kötü bir gün geçirmeyi yeni bitirmek tamamen başka bir şey. Pek çok durumda, bunu söylemek yapmaktan daha kolaydır. Ancak, bu, işi yaparken en önemli olan zamandır. Unutmayın, ilişkinizi düzeltmekten ve sürdürmekten terapistiniz değil, siz ve eşiniz sorumlusunuz. Bu, dünyadaki en kolay veya en rahat şey olmasa bile işi yapmanız gerektiği anlamına gelir. Şimdi kendinizi zorlayın ve faydaları daha sonra toplayın.

Yalnızca İkiniz de İstiyorsanız Çalışır

Siz veya eşiniz çift terapisine dirençli olabilirsiniz. Bu doğal. Ama terapinin işe yaraması için en azından ikinizin de evliliğin yürümesini istemeniz gerekiyor. Bununla birlikte, çalışmasını istemenizin nedeni aynı olmak zorunda değildir.

İnsanların herhangi bir zamanda evlenmek istemek için birçok nedeni olabilir. Aileniz veya çocuklarınızla ilgili nedenlerle, bu kişiyi hala sevdiğiniz için birlikte kurduğunuz ortak finansal yaşam için veya bu veya diğer nedenlerin herhangi bir kombinasyonu nedeniyle evliliğinizi korumak isteyebilirsiniz. Sizin veya eşinizin danışmanlığa girdikten sonra evliliğin devam etmesini istemenizin nedeni, ilk başta evlenme nedeninizden farklı olabilir. Sorun değil.

Çift terapisi hakkında hatırlanması gereken bir diğer önemli detay da, hem sizin hem de eşinizin ilişkinizi kurtarmak için değil, aynı zamanda onu da en az diğeriniz kadar istemeniz gerektiğidir. Partneriniz yalnızca kısmen bağlıyken (veya tam tersi) tamamen bağlıysanız, muhtemelen işler yolunda gitmez. Bazı ilişkiler kaydedilebilir ve korunabilir, diğerleri ise yapamaz. İlişkinizin başarısı veya başarısızlığı, hem sizin hem de diğer önemli eşinizin birbirinize eşit ve tamamen bağlı olup olmamasına ve birlikteliğinizi iyileştirmesine bağlı olacaktır.

Bu ilişkiyi geliştirmek için bir tür motivasyon olduğu sürece, birlikte olmak isteme nedenlerinizin ve birbirinize olan duygularınızın gelecekte aynı hizaya gelme şansı vardır.

Çok Uzun Beklemeyin

Birçok çift, danışmanlığı denemek için çok uzun süre bekler ve başlangıçtaki sorunlar veya şikayetler sayısız hale geldi. Ortaklar arasındaki boşluk çok genişledi ve olması gerekenden daha zor.

Pek çok çift bunun farkında değil, ancak belirli meselelerle uğraşmak için çok uzun süre beklemek, ilişki için bir ölüm fermanı imzalayabilir. Sorunlar düzgün bir şekilde ele alınmadığında iltihaplanma ve başlangıçta olduğundan daha kötü hale gelme eğilimindedir. Olumsuz duygular ele alınmadı ve uykuda kaldı, ancak daha sonraki bir tarihte patlamak üzere. Bu zamana kadar, muhtemelen, hasar zaten yapılmıştır. Siz ve eşiniz bu adımı atmanız gerektiğine şaşırmış olabilirsiniz, ancak uzun vadede, beklemek ve işlerin daha da kötüye gitmesine izin vermek yerine proaktif davrandığınız için ikiniz de minnettar olacaksınız.

İkinizin çözemeyeceği bir sorunu fark ettiğiniz anda yardım aradığınızda çift terapisi çok daha etkilidir. Artık ilişki danışmanlığının nasıl çalıştığını anladığınıza göre , size ve eşinize yardımcı olabilecek bir evlilik danışmanlığı uzmanına ulaşabilirsiniz.

Garantili Bir Düzeltme Değil

Çift terapisi hakkında hatırlanması gereken en önemli şeylerden biri, garantili bir çözüm olmadığıdır. Gerçek şu ki, birlikte terapiye giden her çift ilişkilerini kurtaramaz. Aslında, çift terapisinin, önemli kişilerin birbirlerinden ayrı kalmanın daha iyi olduğunu fark etmelerine yol açtığı durumlar vardır. Bazı durumlarda, bir ilişkiyi kurtarmanın en iyi yolu onu bitirmektir.

Bir terapist sizinle ve diğer önemli kişinizle birlikte çalışabilir ve bir rehber görevi görebilir; ancak, siz ve eşiniz, ilişkinizin başarılı olup olmamasından nihai olarak siz sorumlusunuz. Daha önce de belirtildiği gibi, terapi yalnızca ikiniz zaman ayırmaya ve zor adımları atmaya istekliyseniz işe yarar.

Çift terapisine girerken, terapistinizle açık ve dürüst bir şekilde iletişim kurmaya istekli olmalısınız. İster inanın ister inanmayın, bu birçok çiftin mücadele ettiği bir şeydir. Bazen utanç ve mahcubiyet etkenlerdir. Bazen taraflardan birinin veya her ikisinin de diğerlerinin bilmemesini tercih edecekleri sorunları olabilir. Bu anlaşılabilir bir durumdur, ancak eşinizle paylaşmadığınız sırlar ve ayrıntılar varsa çift terapisi işe yaramaz.

Dürüstlük ve iletişim, ilişkilerin kritik parçalarıdır, ancak aynı zamanda terapinin başarısı için de çok önemlidir. Dünyanın en rahat şeyi olmasa bile, siz ve sevgiliniz açık ve dürüst değilseniz, terapistiniz bir çift olarak size nasıl yardımcı olabilir? Dürüstlük her şeydir ve bir profesyonelle çalışırken bunun bilincinde olmak önemlidir. Utanç, şüphe, suçluluk ve diğer olumsuz duyguları bir kenara bırakın. Çift terapisinden gerçekten en iyi şekilde yararlanmak ve ilişkinizi geliştirmek için zorlu şeylerle uğraşmaya istekli olmalısınız.



Yorumlar

  1. Cinsel Sohbet Arkadaş bulabileceğiniz samimi bir sohbet ortamı eğlenceli zaman geçirme.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder